Почуствувај ја легендата, истрчај го митот!

По деветти пат успешно одржана трката „Крали Марко Треилс”

Овој викенд во одлична и позитивна спортска атмосефра на Марковите Кули и прилепскиот регион се одржа деветтото издание на трката Крали Марко Треилс. Вкупно 240 тркачи од 20 држави стартуваа на трите трки за...

Виничани втора година со одличен тркачки настан – Чупино Треил

Виница веќе втора година може да се пофали со одлично организираниот настанот во планинско трчање Чупино Треил кој станува своевиден бренд овој регион. Вкупно 140 тркачи стартуваа викендов низ падините на Плачковица, Чупино Брдо...

Марко плива 64 километри во Охридското езеро за децата со ретки болести

Тринаесетгодишниот охриѓанец Марко Пејчиновски денеска го започна својот нов подвиг – пливачки ултра маратон долг 64 километри, од Охрид до Свети Наум до Струга и назад до Охрид, во знак на поддршка на лицата...

Демир Капија Опен – кајак на диви води

По голема пауза од 17 години, ККК „Просек" - Демир Капија во организација со Општина Демир Капија и Кајакарската Федерација организира отворен Куп во кајак на диви води - слалом.