Најдобрата комбинација за слабеење и затегнување

Покрај исхраната која игра екстремно важна улога во добивањето на квалитетни резултати, соодветната комбинација на силов тренинг со тегови и кардио вежби, а не само едното или другото ќе ви ги намалат килограмите, но...

Зошто не слабееме?

Една од причините поради која многу луѓе не можат да се ослободат од вишокот килограми е побавен метаболизам, својството на организмот да согорува масти додека одмараме. Тој може да биде стимулиран на друг начин...

Важно ли е колку брзо или споро слабеете

Митот вика вака: оние кои брзо слабеат, многу брзо и се дебелеат, а оние кои слабеат со споро и стабилно темпо подобро ја одржуваат постигнатата форма. Науката вели дека ова нема врска.

Зошто жените потешко слабеат од мажите

Во светот полн со нееднаквости капак на женските фрустрации е фактот што тие потешко доаѓаат до посакуваната тежина и става од нивните посилни половини. Без разочарување, природата си го направила своето, а Ваше, жени,...

Златна иницијатива за слабеење или лоша одлука на надлежните

За мерак да слабееш во Дубаи?

Еден грам злато за секој изгубен килограм сало, освен ако не си дете, е тогаш семејството ќе добие два грама. Вака некако оди овогодинешната кампања водена од општината Дубаи која треба да ги окуражи...

Со другарче полесно се слабее

Во ера кога скоро секој современ и активен човек има можност да користи некоја од фитнес алатките за следење на својот прогрес бројните информации со детална анализа може да се преточат во следниот заклучок:...

Како со кардио до ефикасно топење масти

Ако се обидувате бар малку да заслабнете со континуриани кардио вежби, а не добивате ама баш никакви резултати, некаде мора да ја грешите. Добра нутриција комбинирана со правилно изведено и редовно кардио е убиствена...