Теста за вашата агилност

Илиноис тест, пргавоста на испит

Агилноста, брзината, координацијата се психо-моторни способности за кој во професионалниот спорт се одвојува значително време во тренажниот процес. За да се мониторира напредокот најчесто се изведуваат тестови со кој се прави пресек на моменталната...

Пазарски стратегии / комши пошто пиперот

Органска VS Неорганска

Како редовни консументи на овошје и зеленчук многупати сме се запрашале зашто па дури и во големите вериги на маркети, а да не зборуваме за пазарчињата нема основни информации за потеклото, начинот...

Незаситени масти – одличен избор за вас

И покрај конфузијата околу тоа дали мастите се „добри“ или „лоши“ за вашиот организам, денеска е докажано дека внесувањето на одредени типови на масти го подобруваат целосното функционирање во организмот. Краток осврт...

Како до посилен имунитет

Победете ги сезонските вируси

Кај многумина отпорноста на организмот опаѓа во преодниот период помеѓу летото и есента. Притоа се јавуваат здравствени тегоби и пад на имунитетот како настинки, алергиски реакции и исцрпеност.

Предуслови за подобра јога изведба

Позитивните ефекти од јогата навистина се бројни и барем неколку минутно истегнување по сабајле може навистина да ве испрати многу поспремни и посмирени низ дневните работни обврски. Но, многу е важно правилно да го...

Задолжително, трупот! (Body Core)

За да направите ефективен и корисен тренинг за себе, не е секогаш потребно да истрчате неколку километри и да подигнете големи тежини во фитнес. Понекогаш доволно ќе биде  во својот тренинг план или рутина...

Нејзиното величество ФАСЦИЈА!

Фасцијата претставува меко сврзно ткиво кое е распространето под кожата, таа е медиум преку кој се поврзуваат сите под системи на телото: коските, мускулите, нервите, крвните садови итн.