Совети од човекот што трча 50 години секој ден

Џон Сутерленд е човекот кој е единствениот активен сопственик на најдолгата тркачка низа, 50 години без ниту еден ден пауза од трчање. Еве неколку интересни информации за оваа тркачка легенда и неколку корисни совети...

Стрес со стрес не се избива

Едно од најдобрите решенија за справување со стресот е бавењето со спорт, па токму затоа голем дел од популацијата се одлучува за овој чекор во обид тоа да биде ментално исклучување од притисокот на...

KINESIOTAPING

Кинезиотејпинг

Kinesio Taping е техника на лепење на "Kinesio Tex" ленти кои се дизајнирани да го забрзаат процесот на природно лекување на организмот, обезбедувајќи поддршка и стабилност на мускулите и зглобовите, без нивно ограничување.

 

Назад на тренинг по одлежан грип

Грипот е сезонско вирусно заболување кое знае да биде вистинска "клетва" за секој активен човек. Еве како да се вратите во аеробните тренинзи без дополнително да си наштетите.

Светот се гуши во премногу месо

Ако сте помислиле дека светот станува свесен за претераната употреба на месо тогаш се лажете. Човештвото руши рекорди во производството и употребата на месо како никогаш порано.

ESSENTIALS COLLECTION by Zoe

Zoe, омилениот спортски бренд, сo новата колекција ја задржува препознатливата женска естетика, но носи и многу новитети.