Дали поголем мускул значи и поголема сила

Во зависност од специфичните потреби, различни спортови би можеле да имаат помал или поголем бенефит од тренингот за хипертрофија. Пред да започнете со тренинг за хипертрофија би било добро да бидете запознаени со неколку...

Лејдис, не плашете се од шипка и тегови

Рутинизирано ги облакате патиките, пуштате добра музика и веднаш фаќате темпо и ритам. Некогаш на степер, некогаш на точак, трака или скокате со полна жар додека вашиот инструктор по аеробик или зумба ве води...

Типови на мускулна контракција

Општо земено 40-50% од вашата телесна маса им припаѓа на мускулите. Кога ќе удриш проста математика, половина од тоа што си ти се контрахира, гори и произведува енергија и ти врши работа во која се...

Збор, два за мускулите

Современиот начин на живот го направил човекот неактивен, а со самото тоа, неактивноста условила смалување на мускулната функција и пропорционалноста на самата мускулатура. Од тие причини, сите видови на рекреативни активности, а особено фитнесот...

Мускулна маса

Вежби за почетници за мускулна маса

Почетниците секогаш прават најголеми грешки кога се прави тренинг за мускулна маса. Се ослонуваат на напредни вежбачи кој имаат повеќе искуство,сила,издржливост и можат да го прават тоа со правилна форма и исхрана и затоа...

Бодибилдерите низ историјата

Да сте биле билдер во 1800 и некоја си година не било мала работа. Вие нормално ќе сте биле главниот шизик и најверојатно ќе сте работеле во циркус. А имало и многу „јаки“ цури...

Тренинг за нозе,

No pain no gain, брату!

Загревам 15-20 минути на велосипед или орбитрек,  10-12 повторувања правам со секоја вежба .                                          ...