Дечко, од кај ти е лепакот

Aко некогаш сте тренирале фудбал како дете, голема е веројатноста дека сте ја чуле онаа тренерската " за да бидеш добар техничар треба навечер да спиеш со топката".

Помрднете се скалило погоре

Штета што во некои случаи мотивацијата се зајакнува или се појавува по лоши случки... Но подобро е некогаш да се појави отколку животот да ви помине во кукање и лично незадоволство. Нека ви бидат...

Изреки што ќе ве помрднат

И покрај тоа што знаеме и сме свесни за бенефитите на вежбањето и тренингот, сепак наоѓаме начин како да се оправдаме и да го прескокнеме заради безброј други "приоритети". Сигурно сте ги слушнале, а...

Тимот кој ги урива сите бариери

Инспирацијата доаѓа од упорноста и доследноста да се направи и она што навидум изгледа невозможно. Некои луѓе едноставно, и покрај тоа што се родени без сите предуслови за нормален живот, успеваат да го надминат...

Различниот професор по физичко

Загубените тинејџери на овој американски колеџ имаат тешка среќа што го имаат токму овој професор по физичко кој ја има исклучително мотивирачката приказна за љубовта кон трчањето и трансплантацијата на бубрег.

Плати, салото да не се клати!

Плаќањето однапред во вашиот фитнес центар и тренингот со згоден инструктор/ка или во група е најлесниот начин да се поттикнете и да дадете се од себе во процесот на топење сало.