Кое е типчето што истрча 1:06 полумаратон во смокинг?

Изминатиов викенд на полумаратнот во Куки, Јапонија - човекот по име Јуки Каваучи (истотака од Јапонец) го постави новиот Гинисов рекорд во истрчан полу-маратон во костум подобрувајќи го претходното најдобро време за дури 18...

Аурата на еден Рекреативец

Имам сретнато претерано многу луѓе со волја за спортување, а посебно со волја за трчање. Ама тоа се луѓе само со Волја, и толку. Никако таа волја да биде претворена во пракса. Секогаш има...

Петре го сака трчањето, трчањето го сака Петре

Упорноста, без разлика на околностите е нешто што со сигурност дава позитивни резултати на "долгите патеки" во животот. Петре Завировски се буди и почнува да трча секој ден, и не безделничи, туку го поплочува...

Забрзај го јаженцето, зголеми го ефектот

Ако било кога во животот во континуитет сте скокале бар минута на јаже јасно ви е колкава моќ поседува ова мало паче опрема. Силно препорачуваме да го вметнете во вашата тренинг рутина, а веќе...

Не, трчањето со посилно темпо нема да ве убие

Пред неколку недели во оптег беше пуштена студија чиишто заклучок вели дека трчањето со посилно темпо го зголемува морталитетот кај луѓето. Студијата фати виралитет по социјалните медиуми, но ретко кој ја разгледа и обелодени...

ПОДОЛГИОТ ПАТ е обично пократок

ПОКРАТКИОТ пат е најчесто подолг!

Во Македонија во фитнес индустријата има недоволно стручност и стручен критицизам и тоа веројатно поради недостаток на квалитетни стручни лица и поради апатијата и незаинтересираноста на поголемиот дел од нив.

Сестрите што го владеат јаженцето

Кога активно скокаш на јаже повеќе од 20 години се здобиваш со три работи. Јако тело, специјализација во скокање со јаженце и доживотна кардио вежба. Проверете до каде сте со вашите скокачки способности во...