Јога - Пиво - Детокс и ретокс

Намасте, наздравје!

Јогата е медитативно-физичка дисциплина со безброј следбеници низ целиот свет. Влијанијата на времето заедно со моменталното опкружување во одреден дел од светот направиле да се појават многу различни варијанти на истата. Па така во...

комерцијален текст

ЛАДЕЊЕ ПОСЛЕ ТРЕНИНГ

Болките во мускулите, зглобовите т.е. тетивите и лигаментите се најчестата сензација која се доживува после напорен тренинг или натпревар. Повторувачките стресни сосојби кај долгите и интензивни тренинзи се најчестат причина за оваа нормална компликација,...

Колкот ве моли, истегни ме, боли…

Карличниот појас вкулучува повеќе од 20 мускули кои постојано се активираат за да можете да седнете, станете, трчате, скокате, возите велосипед. Всушност мускулите околу колковите се одговорни за многу движења и нивното оптеретување без...

Како му правите сопки на вашето тело

Секојдневно се соочуваме со разно разни болки, стрес и напнато чуство во вратот, грбот и колковите. Згрченоста ни станува партнер, фатени во раскрсница на технолошките изуми, работата, семејството, навременото информирање и социјална комуникација.

Загреј се пред Скопски

Доколку сте од оние кои ќе ги преплават скопските улици на 10 мај и ќе земат учество во најмасовниот спортски настан во Македонија, знајте дека имате можност да направиме заедничко загревање пред стартот на...

Две вежби за асиметрични спортови

Ако редовно сте вклучени во спорт кој фаворизира некоја асиметрична постура на телото (пример сноубординг, тенис, голф, сурфање итн.) подолг временски период, тоа се држи во една иста позиција и став со што можна...

Алтернативно решение за плантарен фасцит

Болката во петата и сводот на вашите стапала, сосбено по екстензивни тренинзи, натпревари и оптоварување на вашите нозе знае да биде незгодна и непријатна  пропратна работа. До сега ви имаме презентирано едно округло решение...