Manmakers не се само за мажи

Ако се занимавате со кросфит тренинзи тогаш голема е веројатноста дека на оваа вежба сте помодреле од напор, а ако се занимавате со било кој спорт на аматерско или професионално ниво, тогаш со сигурност...

Што подразбира тркачки вонсезонски тренинг?

Сезоната на интензивни тренинзи и трки е завршена. Следува период кој е исклучително важен за вашето тело. Ова треба да претсавува време во кое одново ќе ги наполните батериите за да влезете свежи и...

Ако немаш време, имаш Табата

Да се живее во духот на модерното општество подразбира успешно менаџирање на времето. Ако вашиот начин на живот не ви дозволува екстра време за физичка активност или посета на фитнес центри, тогаш Табата тренингот...

Бугарска вреќа - уникатна функционалност

Бугарска вреќа

Ако сте "заситени" од вообичаените вежби со тегови, ако ви е потребна промена во силовиот тренинг, ако ви фали функционалност, тогаш ова парче опрема ќе биде вистинско освежување кое ќе ви донесе повеќекратна корист.

Кружен тренинг за издржливост

Кружниот тренинг е одличен начин да ја подобрите подвижноста, цврстината и издржливоста. Ваквиот тренинг е микс од 6 до 10 вежби кои се изведуваат една по друга и секоја вежба се изведува во точно...

Еластични ленти – подвижна вежбална со 5 ѕвезди

Ако постои адекватна замена за скапите и модерни фитнес центри тоа секако се едноставните и навидум прости еластични траки. Овој дел од спортската опрема е нешто што топло би му го препорачале на речиси...

Трк во длабокото

Тренингот во вода, за најголем дел од тркачите и спортистите воопшто, е поврзан со процесот на рехабилитација по здобиената повреда на нозете или долниот дел од кичмата, но она што малкумина го знаат е...

Светото тројство на правилното вежбање

Без разлика дали се бавите со спорт заради одржување телесна тежина, хоби или професионално, постојат неколку клучни делови на кои морате да обрнете екстра внимание доколку сакате да добиете максимални резултати. Ви ги претставуваме...

Подобра шанса за полесна бременост

Зошто вежбањето е добро за бременоста

Ако по било кој основ, физичката активност во доба на бременостa ја сметате за помалку опасна и рискантна работа и решавате удобно да бидете мрзелива трудница, прочитајте што велат современите научни истражувања на оваа...