Бор (B) минералиште

Важноста на Борот како минерал се промовира интензивно во последните години, заради неговата улога во здравјето на коскените и рскавични структури како и во комплексната стимулацијата на лачење на сексуалните хормони.

B12 преку вегетаријанска паста за заби

Германската вегетаријанска асоцијација (VEBU) во соработка со Sante, компанија која произведува козметика на природна база, создаде органска паста за заби збогатена со витамин B12. Нејзината ефикасност веќе е проверена во Германија, а...

Витамин за вашата кожа

Витаминот Е има најбројни и најдокажани ефекти врз нашиот најголем орган. Без разлика дали се прима преку исхраната или со користење локализирани креми богати со овој витамин, кожата ќе Ви биде максимално благодарна.

Вистини и заблуди

Колку ни се потребни додатоци во исхраната?

За суплементи (додатоци во исхраната), сигурно сте слушнале, можеби и сте ги користеле а најверојатно сте ги препорачале и на пријателите да ги користат. Но, колку всушност знаете за нив?