Што ќе придобиете ако консумирате вода со мед?

Можеби сте слушнале дека медот е еден од најздравите видови храна на планетата, но веројатно не сте слушнале какви лековити способности има медот кога се меша со вода и се пие на празен стомак.

5 видови на пијалоци што треба да се елиминираат ако сакате да симнете килограми

Ако се обидувате да ја намалите вашата телесната тежина, тогаш ќе мора да се откажете од некои ваши омилени пијалоци. Без да знаете, вие внесувате стотици калории само со пиење на сокови, велат експертите....

Ве прават ли спортските пијалоци подебели?

Спортските пијалоци се составен дел од модерниот спорт, a нивната намена е едноставна - брзо и ефикасно надоместување на изгубената енергија и електролити. Се користат во скоро сите спортови, насекаде низ светот. Можете да...

Колку шеќери ни пијат децата?

Однапред ќе кажеме дека истражувањето се однесува за британските дечиња, но она што ние го сметаме е дека генерално гледано, трендот на лошата исхрана и пиењето газирани и зашеќерени глупости наголемо расте, па несомнено...