природарење

Загрозени видови како оригами

Проектот Species in pieces или во превод животински видови во делчиња е всушност обид  да се подигне свеста кај популацијата на заслепениот Хомосапиенс дека многу животински видови се наоѓаат пред истребување од лицето на...

Пролетно садење македонски даб

„Уметност на живеење Македонија" повикува на четвртата по ред журка т.е. годишна акција за пролетно садење македонски дабчиња заедно со децата од „Арт Ексел", со кои го организираат еко настанот „Да растеме заедно".

Родниот крај низ фотографии

Битолчанецот Стефан Петровски (26), во последните 10 години активно се занимава со планинарење, и таа љубов кон височините и фотографијата го одведе до скоро сите највисоки планини во Македонија, највисоките три врвoви на Балканот...

Екологика

Лекот е во бавчата

Урбано, здраво, домашно, си растеш храна за своите потреби и здравјето ти цвета...