Ерупција на нов спорт

Додека цела популација на планетава бега од жешките географски ефлоресенции, постои едно малцинство кое оди токму на нив да се санка и борда. Сето тоа за нив е кул и нормално, а воедно се смета за новиот бум меѓу трагачите на адреналин.

Огромна бројка на спортски ентузијасти се привлечени од volcano boarding на најактивниот вулкан во светот, Церо Негро во Никарагва и новиот спорт претставува магнет за сите адреналин зависници.