Колку дигаш на бенч ??

Сигурно најчесто поставувано прашање во оквирот на една теретана помеѓу машката популација е -Колку дигаш на бенч?  Видеава ќе ви одговорат како стојат одговорите на глобално ниво, малку мотивација за нашите ѕверови за да фрлат некое кило повеќе на шипка.

 

На првото видео е Скот Менделсон од Калифорнија кој подигнува 324.3 кг на бенч и го држи светскиот рекорд во сите класи во категорија Raw Bench Press – без помош на бенч маица.

 

 

 

 

 

 

 

 

На второто видео е светскиот рекордер Рајан Кенели кој во категоријата Assisted Bench Press – со помош на бенч маица го држи стетскиот рекорд во сите класи со подигнати 487.6 кг на бенч преса.

 

 

 

 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија