Една љубов на мотор околу светот

По неколку години пат низ различни земји, правејќи го тоа на различен начин, решивме дека е време да направиме едно малку поинтересно патување.

 

Затоа решивме дека совршената формула за нас би била да го прошетаме светот на мотор, бидејќи ни овозможува да бидеме во поблизок контакт, не само со луѓето, туку и со природата низ местата каде што ќе поминеме. Згора на тоа, отвореното патување го обезбедува чувството на независност, во кое уживавме додека патувавме низ Индија и Мароко.

За ова патување, нема да користиме никаков туристички водич или пак GPS уред. Се одлучивме на оваа варијанта бидејќи сакаме да импровизираме и да се водиме по насоките кои ќе ги видиме на локалните патишта. На овој начин, ние ќе се среќаваме со секакви временски услови, од студот на Хималаите до неподнослива топлина во пустината Атакама, возејќи ги познатите патишта, како рутата 40 во Аргентина или рутата 66 во EEUU.

Во нашиот проект ние би сакале да го прикажеме патувањето од две различни перспективи:

Патувањето на мотор само по себе, и сите необични околности со кои ќе се судриме во рамките на ваквото патување. Сите ситуации кои може да се замислат се возможни, на пример дефекти, полиција, правни постапки, кампови… и во вашиот град, целосна промена кога треба да се спроведуваат во места како Иран, Боливија, Индија или Колумбија.

Социјалниот аспект, кога ќе треба да застанеме бидејќи се плашиме од непознатото, заблудите околу паузите, недоверба и опасност од туѓите луѓе и места. Како резултат на тоа, ние сакаме да им покажеме на нашите следбеници дека светот е многу попријатно место отколку што повеќето луѓе си мислат. Секогаш со најдобрите учители, оние луѓе кои патувањето ги носи до нас и кои секогаш ни помагаат патувањето да продолжи.

Од друга страна, ние би сакале да покажеме како во овие времиња на светска криза, луѓето можат да направат неверојатни работи со малку средства и на сите можни начини да дојдат до среќата.

Следете не на нашиот профил. Поздрав Ивана и Ману