Најстарите и најмладите на врвот на светот

Некој не ја гледаат староста како пречка да го восприемат животот вистински докрај, сè додека се активни. А други пак, пубертетот го започнуваат премногу зрело, како на пример со издигнување до “највисокото”. Запознајте се со најстарите и најмладите кој го искачија врвот на светот како паралела на животот (минливото) и планината (вечното). 

 

 

 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија