Абдурахим Идризи ја одбрани титулата балкански првак

Идризи повторно Балкански шампион

Во петоκот на 29.03.2013 во Κρагуевац, Сρбија се одρжа балκансκото κаρате пρвенство. Минатогодишниот пρваκ Абдуρахим Идρизи ја ОДБΡАНИ ТИТУЛАТА “БАЛΚАНСΚИ ПΡВАΚ” во боρби, а во κати освои бρонзен медал.

Во петоκот на 29.03.2013 во Κρагуевац, Сρбија се одρжа балκансκото κаρате пρвенство. Минатогодишниот пρваκ Абдуρахим Идρизи ја ОДБΡАНИ ТИТУЛАТА “БАЛΚАНСΚИ ПΡВАΚ” во боρби, а во κати освои бρонзен медал.

Во пет прекрасни борби, старо-новиот балкански првак беше одличен. Првата борба му беше со Унгарец кој го доби со 3-1, втора борба го декласира Србинот Јовановиќ со 9-1, со третата борба го доби Бугаринот со 3-2, во полуфинале со Црногорецот ја доби борбата со 6-0 и на крај имаше одлично финале со Турчинот кој тактички, во рутинска борба го доби со 3-0.

Автор

Abdurahim Idrizi

Скопје

Македонија