Чаша вода за посвежо утро

5 факти зошто првото нешто што ќе го направите наутро да биде една полна чаша вода.

#5 Пиењето вода на празен стомак ги прочистува цревата и им го олеснува патот на нутрициенсите до вашиот крвоток.

#4 Ја зголемува продукцијата на мускулни влакна и крвни елементи.

#3 Помага да се справите со вишокот килограми. Само една голема чаша со ладна вода ќе ви го зголеми метаболизмот дури за 24%.

#2 Најдобрата хидратација на кожата доаѓа од внатре. Водата ги одмива токсините кои циркулираат во крвта и овозможува вашата кожа да има природен и здрав сјај.

#1 Го балансира лимфниот систем и нивото на лимфа. Овие жлезди се вашата прва линија на одбрана против најразлични инфекции.