Случајни средби

И Скопје скејта од мали нозе

Запознајте го Филип. Тој имал 3,5 години кога му го подариле скејтот, а сега има 4, но делува како цел живот да се заедно.

 

Па луѓе, сите знаеме дека прле се учи, а не коњ. Олито ќе го има кај и да е бидејќи веќе знае што е суштината на финтата, а кога го гледаш како вози се прашуваш дали можеби даската му е природната средина на која тој треба да чекори.

Браво мали и секако, браво за мама која ја дава неизмерната подршка за клинецот да се чувствува како кралот на скејтот.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија