“Road Bike Party” со Мартин Ештон

Мартин Ештон (кого го интересира нека гугла…) вози Pinarello (road bike) вреден 10.000 фунти. Всушност, дечкото сам си се журка со својот велосипед – наменет за асфалтирани патишта и други поврзани натпреварувачки road дисциплини.

 

По завршувањето на “журката” велосипедот беше понуден на e-bay, но не е позната цената за која се продаде како second-hand. На разни блогови се вели дека цената била доволно висока, но се посочува и на еден друг проблем – дали “пинарелото” се продава како велосипед во возна состојба или веќе претставува само еден “карбонски сувенир”.

Погледнете ја журката на Мартин, поради која “пинарелото” навистина има hangover!

Автор

Risto Jordanovski

Скопје

Македонија