Фудбалски класици – Батигол

Детето кое поради неговото школување за малку ќе ја испуштеше фудбалската кариера, успеа да стане еден од најдобрите класични напаѓачи на планетава. Од малото гратче Реконкиста, преку Ривер и Бока до одличната кариера во Фиорентина и титулата во сериjа А со Рома, незаборавниот Габриел Омар Батистута.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија