Како да направите домашно суши Хосомаки

Суши се по дома

За љубителите на суши… Направете си суши по дома и уживајте во неговите благодети! 

Во принцип, сè си е објаснето и напишано на видеото, така што можете да забележите дека сушито и не било толку тешко за правење. Потешко е да се најде свежа риба и евтини алги.

Препорачливо е оризот да биде специјализиран за суши, во спротивно ќе добиете сарма за краен производ.

Ако сакате да ставите риба, најубаво купете свеж лосос кој од морските риби е најмногу застапен кај нас. Инаку може да пробате и со пастрмка, зошто да не!

Авокадото е пожелна состојка исто како и краставицата. 

Васаби можете и сами да си направите.

Ѓумбирот… па и тој можете сами да го направите.

Е соја сос можете да си купите. 

http://youtu.be/kluFXL_tfEg width:635 align:center

Инаку сите продукти можат готови да се купат во големите супермаркети или во продавниците за органска храна. 

Искористете ја вашата фантазија и започнете со ролање!

Среќно…