Надобрите паркур и freerunning фаци за 2012

Уште еден доказ дека човекот има огромен потенцијал доколку тренира и го негува, па дури и да се работи за спорт кој првенствено се изведува (а бара напорно тренирање!) повеќе за лично задоволство, а помалку за пари. Во секој случај, поинтересно е да се изгледаат паркур дечкиве, отколку лош акционен филм со еден куп статисти, ефекти и позери. Плус и музиката е закон!