А зошто баш авокадо? (илустрација)

Сите знаеме дека здраво е да се јаде авокадо, односно алигаторска круша. Но која е вистинската доза и конкретните благодети на ова неутрално овошје (или ботанички кажано голема бобинка со една семка) можете сликовито да погледнете тука…