Шамони виа Шара

И додека некои Македонци одат на Шамони и се враќаат импресионирани од дозата скијање што таму ја има, неколку Французи пак, дојдоа на Шара поштено да си се проШараат по паудерот на кило, и по скарата на кило и по ракијата на литро.

Ајде сега кој е франкофон Voilà.