Падобраничен тренинг

Доколку знаеш доволно добро да се направиш неаеродинамичен, самиот воздух ќе ти помогне да постигнеш подобри резултати во експлозивноста на спринтот. Доколку не знаеш, купи си падобран. Не е нешто ново, но е ефикасно.

SKLZ дизајнираат иновативни продукти кои имаат задача да го подигнат фитнес нивото на сите атлети преку нивните несекојдневни тренинг алатки. Малото, помошно падобрначе кои тие го имаат патентирано како Speed Resistance Training Parachute има задача максимално да ве успори, умори и натера да бидете поексплозивни.

Трчајќи со зголемен отпорот на воздухот со оваа тренинг алатка ќе ги подобри вашата експлозивност и забрзување кои добро можат да ви дојдат за време на натпревар, кога ќе бидете ослободени од каишот.

Има и опција за брзо откачување на токата од каишот за време на спринт со што ќе ви ја даде “shot-out-of-the-cannon” сензацијата на ослободување и чувство на експлозивност.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија