Брегович заканта на Доломитскиот мраз

Додека си трае светското првенство во нордиско скијање во Трентино, Горан Брегович им наплати солено (читај 85 илјади евра) на Италјаните за химна на првенството со негов потпис, за кој жабарите го теретат дека е преработка на еден стар хит на Бело Дугме. Стар ли е, нов ли е, човекот си ја знае работата…

 

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија