Не толку мрзлив аква скипер

За разлика од аждерот на Запата (Flyboard) кој има задача да цица гориво, кеш и да ве лета над вода како некој стриповски лик (не дека не е интересно), ние ви претставуваме една поелегантна, еколошка верзија која ќе ви ги цица калориите како гориво, а е каде – каде поевтина. 

Ние, aquaskipper-от, waterbird-от или како уште и да се вика за прв пат го видовме на Матка. Дојде типчето, заврте некој инбус и склопи една алуминиумска рамка за која врска немавме каква функција ќе има. Ама кога дознавме, беше прилично интересно. 

Овој вид на водно превозно средство користи за нас непозната скокачка физика која му овозможува да остане над вода, а како гориво ги користи вишоците на калории на маченикот кој скока над него. Целосно е еко расположен и прилично е забавен за цупкање на некое езерце или море. 

Погледнете две видеа за да видите за што се работи

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија