На редок воздух од Џон Кракауер

Оваа книга ја опишува сезоната за качување на Еверест во 1996 година каде 12 луѓе загинаа во обид да го качат највисокиот врв на светот. Кракауер успева да даде толку многу информации во книгата, така што на моменти ќе почувствувате дека и вие самите сте качиле делче од Еверест. ПРЕПОРАЧУВАМЕ!