Алпинистички потрошена вода

Прво се нашле некои „криминалци“ кои ја оставиле уклучена водоводната мрежа да тече во огормен природен кањон близу гратчето Јуреј, Колорадо. 

Кога некои алпинисти здогледале какви ледени формации се направиле од несмасно потрошената вода, решиле да побараат дозвола самите тие да си оформуваат ледени карпи со тоа што ќе оставаат црева да течат во текот на ноќта. После тоа се роди огромната фарма за мраз наречена Ouray Ice Park.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија