Смер посветен на Ворен Хардинг

Краток филм за првото искачување на насоката „BAT” што значи „Basically Absurd Technology” („Во основа апсурдна технологија”). Оваа скратеница е измислена од страна на легендарниот качувач Ворен Хардинг (Warren Harding) и е името на неговата фирма за опрема. Оваа насока му е посветена нему.

Тој е пионер на качувањата на тешки големи стени (big-wall), и дел од наврската која го има направено првото искачување на првата насока на Ел Капитан, „Носот”.