Швајцарската машина

Ули Штек е најобично типче кое работи како столар, а во слободно време сака да планинари. И воглавно фетиш му е брзото планинарење и алпинизам, а сите му викаат дека не треба да трча со дерези. Го држи рекордот на најбрзо качен Матерхорн, Аигер и еден куп други врвови. Го сметаат за швајцарската машина, а и самиот вели дека сакаа да биде како швајцарски часовник – ефикасен!