4те скокалници

25,000 гледачи викендов го проследија спектакуларното отварање на најпознатиот шампионат во ски скокови, 4те скокалници кој традиционално се одржува по 61ви пат. Запознајте ги архитектонските зданија без кои ски скоковите во познатиот Гармиш Партенкирхен и останатите скокалници не би можеле да се одржуваат. 

Schattenbergschanze – Oberstdorf, Germany

Große Olympiaschanze – Garmisch-Partenkirchen, Germany

Bergiselschanze – Innsbruck, Austria

Paul-Ausserleitner-Schanze – Bischofshofen, Austria

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија