Ретро ски маркетинг (галерија)

Возејќи се со старата добра Рено 4ка Ве враќаме назад во скијачкото маркетинг минато, а таму богами има што да се види и повторно почувствува.

Најдобриот пријател на човекот. Michelob Light и бернардинецот, а понекогаш и жената – 1980 година

Кастингер скијачки кондури. Да спиеш со нив – 1972 година

Пак скијачки кондури, сега Кофлак и добра цура – 1961 година

Нордика банана кондура. Првата целосно пластична кондура со пет жабици – 1973 година

Оригиналните ски зајачици – 1950 година

Дреч Саломон комбинизони. Ако не се дреч, не ги носи – 1988 година

Олимписките рејбанки – 1976 година

White Stag скијачка опрема – 1961 година

Боли Head – 1986 година 

Француски скијачки хеланки – 1961 година

Стилот што шашардисува – 1976 година (На вакви Кастел скии прв пат почнав да скијам) 

Како скијале французите – 1967 година

 

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија