Сараевските лопати

Што убаво, гондола за 40 центи, лопата за снег за 5 евра и еден куп зезање со сараевските дечишта и инглиш спикинг џандари. Група фински фристајл скијачи го истражуваат сараевскиот урбан скијачки потенцијал, како и падините на Бјелашница и Јахорина. Камо Скопје да имаше ваква зима, гондола си имаме! 

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија