Никола́й Ре́рих – Мистичните Хималаи (галерија)

Дел од албумот „Хималаите“ на рускиот сликар Никола́й Константи́нович Ре́рих. Доволно добри за да ја разгорат вашата страст за планина, и да ве остават воодушевени.

Вкупната бројка на серијата „Хималаите“ опфаќа околу 2000 слики со мотиви од највисокиот планински масив на земјава и секоја од нив е насликана со техниката темпера на платно. Доколку една слика менува 1000 зборови колку ли муабети би продуцирала оваа збирка?

Стегајте ранците одиме на планина.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија