На што всушност ние скијаме?

Одлична колекција фотографии на нашето омилено крцкаво снежно задоволство сликани со многу големо макро.

Науката вели дека на годишно ниво паѓаат околу септилион (тоа е 1 со 24 нули позади) снегулки ширум светот. Скоро секоја од нив е приказна за себе, а микроскопските фотографии подолу ги прикажуваат во вистинско светло.