Општа диета за поефективен тренинг

 Неколку предлози за вашето дневно тренинг мени.

 

Доручек (комбинации)

 1.  Мусли со млеко или јогурт
 2.  Корн флекс со млеко или јогурт
 3.  Едно цело јајце + 2-3 белки + салата + компир или (ориз, двопек, интегрален леб)
 4.  Омлет (3-4 јајца + шунка+ кашкавал или сирење + салата).

Овошје помеѓу двата оброка

Ручек (комбинации)

 1. Риба ослич, шкарпина, скуша, лосос, туњ, пастрмка + салата+ компир или ориз, двопек, интегрален леб
 2. Бело месо + салата+ компир или (ориз, двопек, интегрален леб)
 3. Јунешко месо + салата+ компир или (ориз, двопек, интегрален леб)
 4. Макарони + сирење
 5. Шпагети + месо

Овошје помеѓу двата оброка

Вечера (комбинации)

 1. 3 – 4 белки + салата
 2. Риба + салата
 3. Бело месо + салата
 4. Јунешко + салата

– Дневно да се пие по 1 – 2 литри чај.
– Засладувачи да се користат (мед или малтекс)