Резил пред да ѕвони

Да “попиеш” одбојкарска топка во глава или баскет да ти го згмечи прстето не е лесно, особено кога најмалку очекуваш, особено пред цел клас. 

Сигурно некои од ОВИЕ ситуации ќе ве вратат во срамните денови од часовите по физичко, кои всушност требаше да бидат најзабавни за децата и адолесцентите, но спротивниот ефект е најефективно постигнат. Затоа сега на сите ни е јасно зошто уживањето во часовите по физичко воспитување експоненцијално опаѓа со зголемувањето на возраста.