Фудбалот е џез

Уф, каков ли распоред на утакмици за наредното коло во Лигата на Шампионите и Лига Европа ни приреди вчерашниот ждреб. Како Херби Хенкок во Watermelon men, чиста импровизација и ликвидност.

А дека фудбалот е џез во споредба со јенки рагбито ќе ве увери Џон Клиз во маестралниот шах – мат монолог.