Јога Утери

Многу гуруа се на ставот дека “сите сме родени јогини”, но при растењето често ја губиме рамнотежата меѓу телото и умот, егото се потенцира, а телото станува се повкочането поради лимитираните движења во секојдневието. 

Сепак постојат исклучоци кои својата јога практика ја продолжуваат од утерусот во надворешниот свет и по две години живот успеваат да станат јога инструктори.

Ваков пример е малиот Линколн Џејмс чие јога гурусување можеме да го погледнеме во симпатичното сатирично видео.

Ова инструкторче ја наследило љубовта кон јога практиката од своите родители кои  се парнери на веб порталот My Yoga Online.

Тој започнал со изведба на асани уште од своја шестмесечна возраст, но пред да се роди! Неговите родители велат дека до сега тој завршил 200 часа тренинзи за инструктори и на двегодишна возраст веќе е спремен да го пренесе стекнатото знаење.

Видете како изгледа еден час на ова мало слатко “гуру”. 🙂