Тим 4 Алтиус! Хилари, Гагарин, Нил и Феликс

Citius, Altius, Fortius олимпиското мото старо колку и Кубертен секогаш ми се провлекува во глава, како никогаш да не ја губи смислата, како да кажува се што треба да се каже. Побрзо, Повисоко, Посилно. Првото ќе го оставам на Болт, последното ќе го препуштам на Шварценегер, Чак Норис и Супермен, но тоа во средината го предавам на Хилари, Гагарин, Нил и Феликс…

Можеби последниот пат кога го чув зборот стратосфера беше часот по географија во средно, Благодарам Felix Baumgartner што ме потсети на одамна заборавените слоеви. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија