Струмица беше домаќин на меѓународен турнир во Вушу Санда

За прв пат во Македонија оваа есен на 29-ти септември беше одржан меѓународен турнир во Вушу Санда, борбена вештина позната како кинески кик бокс.

Организатор и домаќин на ова натпреварување беше Зоран Спасов со неговиот Вушу клуб “ЈУН ФАН ЛИ” од Струмица. На турнирот со свои натпреварувачи учествуваа девет клубови, домашни како и претставници од соседните земји.

За најдобар во јуниорска кокнуренција беше прогласен Марко Андонов, а клубот домаќин за најуспешен на првенството.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија