Без здив повеќе од 24 минути – Скоро невозможно

Како деца, стопроцентно сме сигурни дека сите до еден некогаш сме пробале и мереле колку долго ќе останеме под вода на еден здив. Како и зошто (физиолошки и генетски) постојат луѓе кои можат да издржат и по неверојатни 20 минути на една плуќа и како изгледа еден тренинг за овој спорт?

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија