15 метри за под 5 секунди – Скоро невозможно

Од следната година на Олимпијадата во Токио ќе можеме да го видиме спортското качување како нов олимписки спорт, а една од најатрактивните дисциплини секако е брзинското искачување. Алекс Хонолд и Џордан Фишман во оваа епизода ви појаснуваат зошто е скоро невозможно  да се качат тие 15 метри под 5 секунди. 

Повеќе за брзинското искачување и рекордите ќе пронајдете тука.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија