ДЕВЕТТА НЕДЕЛА - ОДБОЈКА И РАКОМЕТ

Резултати од УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ

Во рамките на денешните натпревари (14.5.2019 вторник) беа одиграни натпреварите во одбојка и ракомет во машка и женска конкуренција од дветтата недела од Универзитетската лига на УКИМ 

РЕЗУЛТАТИ:
ОДБОЈКА
ФФОСЗ (Ж) : МЕДИЦИНСКИ (Ж) 0 : 2
ФИНКИ (М) : ФФОСЗ (М) 2 : 1
ПОБЕДНИЦИ ОДБОЈКА МАЖИ
1. ФЕИТ
2. ФИНКИ
3. ФФОСЗ
ПОБЕДНИЦИ ОДБОЈКА ЖЕНИ
1. ФЕИТ
2. ФФОСЗ
3. ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ
РАКОМЕТ
ФФОСЗ (М) : ФИЛОЗОФСКИ (М) 25 : 18
ФЕИТ (М) : МЕДИЦИНСКИ (М) 14 : 16
ВО ФИНАЛЕ СЕ ПЛАСИРАА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ И ФФОСЗ
НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТО, 15.05.2019 (среда) г. ВО 14.00 ЧАСОТ ФЕИТ – ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

Во женска конкуренција редоследот на победници е следен:
1. ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ
2. ФИНКИ
3. ФФОСЗ

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија