30-ти традиционален марш – „Димитар Илиевски Мурато”

Овој викенд на 11 мај ќе се одржи 30-от традиционален планинарски марш во чест на првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на светот – Димитар Илиевски Мурато. 

Повеќе информации за настанот може да пронајдете тука.

Пред настанот, на 9 мај во Битола ќе се одржи изложба во чест на Диме.

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија