Зошто не е пожелно да сурфаш на -30°C

Некаде на крајот од јануари, Мичиген и североисточниот дел од САД беа погодени од т.н. Поларен вортекс кој донесе арктички температури во тој дел од земјата. Сепак тоа не ги спречи Даниел Шетер познат како Сурф Ден и неговиот пријател Ален Финау да влезат во водата на езерото Супериор и да направат некои комични кадри заедно со фотографот Девон Хеинс. Уживајте, и запомнете, не е пожелно да сурфате на -30°C. 

Извор

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија