Дедо Тони има некој совет плус

Откако со два реда муабет и една на место ставена пцовка стана интернет хит изминативе денови, 82-годишниот хрватот Taљат Селмани-Тони открива повеќе детали и совети за неговите древни југословенски дисциплински мерки против грипот и настинките. 

 

На кратко дневниот режим му е следен:

Станува во 4, си го мие телото со студена вода и оди на тренинг. Ги работи истите оние динамични вежби што ги работевме на физичко, од глава до пети, а истотака и спортува се живо. Дополнително, тој не се плаши од елементите, туку ги прифаќа и ужива во дождот, снегот, студот и сонцето. 

Па што мајка ќе бара грип кај старчево? 

Повеќе за Тони читајте тука

Часот заврши, здраво!!

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија