Зимско брзинско на Олимп – видео

Зимско брзинско искачување на планината Олимп, врв Митикас 2918 мнв, највисоката точка во Грција. Искачувањето е реализирано на ден 23.12.2018 од страна на Александар Кирковски, со старт од Горциа 1100м до врвот и назад за севкупно време од 7 часа 10 минути. Логистичка поддршка беа Саша Грбиќ, Петар Ивановски и Дејан Тодевски.

Повеќе информации за подвигот ќе најдете тука.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија